Dry needling helpt in het algemeen bij het weghalen van knopen in spieren, en bij specifieke klach­ten, zoals:

    • Pijn aan schouder en arm. Bijvoorbeeld tenniselleboog, carpaal tunnel syndroom, RSI- klachten etc
    • Hoofdpijn. Bijvoorbeeld spanningshoofdpijn, migraine, kaak/kiespijn, oorpijn.
    • Pijn aan benen. Bijvoorbeeld kuitklachten en hamstringklachten, en meer in het algemeen pijn aan benen en plotselinge krampen (ontstaan door hardlopen en sporten bijvoorbeeld).

  • Dry needling is een techniek waar­bij een zeer dun naaldje wordt ge­prikt in een knoop in uw spier. Spier­knopen worden ook wel ‘trigger points’ genoemd. Het naald­je is zo dun dat er geen bloed vrij komt. Omdat er geen vloeistof geïnjec­teerd wordt, spreekt men van ‘Dry’ needling.

De behandeling
Het effect van Dry needling is vaak onmiddellijk merkbaar. Door het aanprikken van de knopen in uw spier trekt de spier samen . Dit doet geen pijn. U voelt een lichte trilling, gevolgd door een directe ontspanning. Tijdens deze ontspanning herstelt de  stofwisseling in uw spier. Dit zorgt meestal voor een snelle afname van de pijn.

Als de spieren ontspannen zijn, kan er verder gewerkt worden aan de mobiliteit van de gewrichten en aan het verbeteren van kracht en coördinatie. Dry needling is niet de enige techniek die Fokko toepast om uw klachten te verhelpen, het is veelal een onderdeel van de totale fysio- / manueeltherapeu­tische behandeling.