Jaarlijks gaan ruim 3 miljoen mensen naar de fysiotherapeut. Omdat zij problemen hebben met bewegen. Fokko Plas kan veel voor u betekenen bij alle soorten bewegingsproblemen. Bewegingsproblemen kunnen te maken hebben met gewrichten. Hierbij moet u niet alleen denken aan de schouder, elleboog, pols, heup, knie en enkel, maar bijvoorbeeld ook aan de gewrichten in uw handen, voeten, nek, bekken, rug en kaak. Uiteraard kunnen problemen met het bewegen ook te maken hebben met uw spieren. Ook hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres.
Het menselijk lichaam is een goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dage­lijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt.
Afhankelijk van uw situatie komt u bij ons in de praktijk. Waar nodig bezoekt Fokko u ook aan huis of in de zorginstelling (ziekenhuis, revalidatiecentrum, verzorgingshuis of verpleegtehuis). Een behandeling duurt ongeveer een half uur per keer. Bij de eerste afspraak vormen we een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders.

Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en vertrouwen krijgt in uw lichaam. Wij geven ook preventief advies en voorlichting. Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord te bewegen. Zo wordt u zich ervan bewust wat wel goed is en wat problemen veroorzaakt. Dit om herhaling of verergering van uw klachten te voorkomen. Daar bent u natuurlijk op lange termijn het meest bij gebaat. Het doel is dat u weer zoveel mogelijk zelfstandig kunt doen.

Maak een afspraak
Fysiopraktijk Fokko Plas | Elma PlasVroeger ging u met een klacht eerst naar de huisarts, die u kan doorverwijzen naar de fysiotherapeut. Ook kan uw specialist u doorverwijzen. Maar u kunt zelf ook DIRECT naar de fysiotherapeut, bijvoorbeeld als u advies wilt, of om een afspraak te maken. Dit heet DTF ( Directe Toegang Fysiotherapie) . Een verwijskaart is dan niet nodig. De huisarts/specialist en Fokko wisselen geregeld onderling patiënten-informatie uit en hebben overleg over eventuele complicaties. Als de behandeling is afgerond, doen we waar nodig weer verslag aan de verwijzer of huisarts en geeft aanwijzingen voor eventuele vervolgbehandeling.

Wij willen een positieve bijdrage leveren aan bijvoorbeeld gezond bewegen, het terugdringen van eventueel ziekteverzuim en het voorkomen van blessures. Op die manier helpen we u om uw lichaam zo goed mogelijk functionerend te houden.